Medvirkende

Interpuls

Kringkastingsorkestret

Kringkastingsorkestret er Hele landets orkester, med en helt spesiell plass i hjertet til musikkelskende nordmenn. Med sitt svært allsidige repertoar er de sannsynligvis det orkesteret du hører aller oftest - på TV, radio eller internett - og på alle konsertene, om det er i NRKs Store studio eller i en konsertsal nær deg.


📸 Julia Marie Naglestad

Guro Kleven Hagen

Guro Kleven Hagen er en av Skandinavias fremste fiolinister, og har siden 2018 vært ansatt som 1. konsertmester ved Den Norske Opera & Ballett. Guro har vært solist med en rekke europeiske orkestre og gjester regelmessig Skandinavias ledende kammermusikkfestivaler. Hun er kunstnerisk leder for festivalen Valdres sommersymfoni, og tiltrer som kunstnerisk leder for Trondheimsolistene fra høsten 2024. Guro spiller på en fiolin av C. Bergonzi fra 1740, kjent som «Kreisler Bergonzien».


📸 Terese Samuelsen

Tung-Chieh Chuang

Tung-Chieh Chuang har en fremgangsrik dirigentkarriere og gjester hvert år symfoniorkestre over hele verden. Siden 2021 har han vært ansatt som «Generalmusikdirektor» i Bochumer Symphoniker. Født i Taiwan i en musikalsk familie la den unge og fremadstormende dirigenten grunnlaget for sin vellykkede dirigentkarriere ved å vinne Malkokonkurransen i 2015 i København.


📸 Marco Borggreve

Anne Hytta

Anne Hytta er en fremstående utøver av hardingfele, et unikt instrument med rike tradisjonelle melodier. Hun har en dyp forankring i den tradisjonelle spillestilen i tillegg komponerer hun sin egen musikk, eksempelvissoloproduksjonen "Draumsyn," trioen Slagr, og andre ensembler. Hennes lidenskap for hardingfelens karakteristiske lyd og evnen til å utforske melodier og ornamentikk gjør henne til en betydelig skikkelse innenfor norsk folkemusikk.


📸 Agnete Brun

Ensemble 96

Ensemble 96 er et høyt anerkjent kammerkor bestående av 26 talentfulle sangere som har oppnådd nasjonal og internasjonal berømmelse gjennom prisbelønte CD-innspillinger og to GRAMMY-nominasjoner. Under ledelse av den dyktige dirigenten Nina T. Karlsen har koret et sterkt fokus på nyere samtidsmusikk og har fremført en rekke førstegangsoppføringer av utenlandske komponisters verk i Norge. Med deres utfordrende korverker på et høyt kunstnerisk nivå, innovative konserter som involverer samarbeid med skuespillere, dansere og billedkunstnere, samt etableringen av "vandrekonserter," har Ensemble 96 satt sitt tydelige preg på den norske korkulturen og fortsetter å imponere både nasjonalt og internasjonalt.

Nina T. Karlsen

Nina T. Karlsen er utdannet dirigent, sanger og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole. Hun har studert under blant andre Grete Pedersen, Tone Bianca Dahl og Mona Julsrud. Høsten 2010 fullførte hun sin mastergrad i dirigering med en eksamenskonsert med Det Norske Solistkor. Høsten 2020 startet hun som universitetslektor og doktorgradsstipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Norges musikkhøgskole. Nina T. Karlsen har vært ansatt som dirigent og kunstnerisk leder for Ensemble 96 siden høsten 2011.


📸 Anna-Julia Granberg, Blunderbuss

Daniel Thorell

Daniel Thorell er en cellist fra Stockholm, Sverige, som til tross for bare 26 år gammel allerede har oppnådd stor suksess både som solist og kammermusiker. Han har vunnet førstepris i ikke mindre enn 11 internasjonale og nasjonale musikkonkurranser. Han har opptrådt som solist med Stockholms Kungliga Filharmoniker, Göteborgs Symfoniorkester, Zagrebs Nasjonale Radioorkester, Dala-Sinfonietta og flere andre.

Eyolf Dale

Eyolf Dale er kjent både for sitt soloprosjekt under eget navn, og vellykkede samarbeid med andre jazzmusikere. Han har etablert seg som en fremtredende pianist på den europeiske jazzscenen, med omfattende turnéer i Europa, USA, Japan og Kina. Dale har også blitt nominert til den norske Grammy-ekvivalenten, Spellemannprisen, to ganger for sine soloutgivelser. I tillegg har han høstet anerkjennelse for sitt arbeid i duoen Albatrosh og er en eksklusiv artist for Yamaha, med utgivelser av sitt solomateriale på Edition Records.


📸 Tore Sætre

Anaïs Touret

Anaïs Touret er en fransk danser, koreograf og modell som jobber ved Den Norske Nasjonalballetten. Hun har danset fremtredende roller i ulike verk, inkludert Kyliáns One of a Kind og Naharins Secus, samt klassiske balletter som Giselle og Svanesjøen. Som koreograf har hun skapt flere verk, inkludert Wago og Faunens Ettermiddag. Hun har også blitt valgt til å opptre i International Draft Works på Royal Opera House i London.

Schwarz / Andreu / Evenstad / Albertsen

Ferdinand Schwarz, Elena Perales Andreu, Jonas Evenstad, og Erlend Olderskog Albertsen er en Oslo-basert kvartett. De interpreterer musikken til La Monte Young, der tålmodighet og en nysgjerrighet for overtoner og klang belønnes med en endret oppfatning av tid og lyd.


📸 Ana María Bermúdez

Kristoffer Almås

Kristoffer Almås er en slagverker som står i fremste rekke av musikere i Norge. Med en imponerende karriere har han oppnådd betydelig suksess både som en del av slagverkduoen PERCelleh og som solist og kammermusiker. Kristoffer har hatt æren av å urfremføre verk av komponister som Marcus Paus, Terje Viken og Martin Horntveth, og har delt scenen med internasjonalt anerkjente musikere som Leif Ove Andsnes og Colin Currie. Han er medstifter av Interpuls og innehar rollen som festivalsjef ved Festspillene Helgeland


📸 Bård Gundersen

Interpuls Ensemble

Kjernen i Interpuls Ensemble er strykekvartetten Quartetto Testosterone, som har spilt sammen siden høsten 2008. Ensemblet har siden starten engasjert seg sterkt innenfor nyere klassisk musikk, med en hovedvekt på minimalistisk repertoar. Ensemblet opererer i dag som et musikerkollektiv med en rullerende besetning bestående av Sondre Fjose Sandberg, Matias Jentoft og Daniel Lyngstad (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Kvartetten har opptrådt på en lang rekke festivaler og konsertscener i alt fra konsertkonseptet "Glass på dass" til Det Kongelige Slott og Carnegie Hall i New York. Under Interpuls forenes krefter med flere musikere, deriblant slagverksgruppa PERCelleh, som er medarrangør av festivalen.

📸 Martin Slottemo Lyngstad

Bitterfoyn

Bitterfoyn er vage ord og klare tanker. 

Bitterfoyn er det kunstneriske samarbeidet mellom Kristin Føyn Føyen og Didrik Føyn Føyen innen feltene komposisjon, utøvende musikk og visuell kunst. Sammen jobber de innen flere sjangre; fra samtid og kunstmusikk til alternativ pop, og andre sjangeroverskridende prosjekter. En utforskende holdning til framføring og helhet er gjennomgående i deres musikalske og sceniske arbeider.  Bitterfoyn har gjennom de siste årene utviklet seg som en spennende stemme innen det flerkunstneriske feltet.

Daniel Lyngstad - Daglig leder

Daniel Lyngstad er utdannet fiolinist, og jobber til daglig som fiolinist i Operaorkestret ved Den Norske Opera og Ballett. Ved siden av sitt utøvende virke har han en bred bakgrunn fra kulturbransjen. Foruten å være daglig leder for Interpuls driver han også nettstedet www.liveklassisk.no. Tidligere engasjement inkluderer jobb som produksjonsleder ved Valdres sommersymfoni, daglig leder ved Sommermusikkskolen i Trondheim, produsent ved Oslo Early og prosjektleder for Crescendo ved Senter for Talentutvikling.