Medvirkende

Interpuls

Kringkastingsorkestret

Kringkastingsorkestret er Hele landets orkester, med en helt spesiell plass i hjertet til musikkelskende nordmenn. Med sitt svært allsidige repertoar er de sannsynligvis det orkesteret du hører aller oftest - på TV, radio eller internett - og på alle konsertene, om det er i NRKs Store studio eller i en konsertsal nær deg.


📸 Julia Marie Naglestad

Guro Kleven Hagen

Guro Kleven Hagen er en av Skandinavias fremste fiolinister, og har siden 2018 vært ansatt som 1. konsertmester ved Den Norske Opera & Ballett. Guro har vært solist med en rekke europeiske orkestre og gjester regelmessig Skandinavias ledende kammermusikkfestivaler. Hun er kunstnerisk leder for festivalen Valdres sommersymfoni, og tiltrer som kunstnerisk leder for Trondheimsolistene fra høsten 2024. Guro spiller på en fiolin av C. Bergonzi fra 1740, kjent som «Kreisler Bergonzien».


📸 Terese Samuelsen

Tung-Chieh Chuang

Tung-Chieh Chuang har en fremgangsrik dirigentkarriere og gjester hvert år symfoniorkestre over hele verden. Siden 2021 har han vært ansatt som «Generalmusikdirektor» i Bochumer Symphoniker. Født i Taiwan i en musikalsk familie la den unge og fremadstormende dirigenten grunnlaget for sin vellykkede dirigentkarriere ved å vinne Malkokonkurransen i 2015 i København.


📸 Marco Borggreve

PERCelleh

PERCelleh består av to unge musikere, Kristoffer Almås og Bjørn Christian Svarstad. De møttes første gang i Ila Brass Band og etablerte duoen i 2013 da de studerte sammen ved Norges Musikkhøgskole. PERCelleh søker å utvikle sitt eget musikalske språk og har et sterkt ønske om å utvide det norske og nordiske slagverkrepertoaret og sette norsk slagverk på kartet.

PERCelleh er sammen med Quartetto Testosterone iniativtakerne til Interpuls Minimalismefestival.

Quartetto Testosterone

Strykekvartetten Quartetto Testosterone ble stiftet høsten 2008, og har siden starten engasjert seg sterkt innenfor nyere klassisk musikk, med en hovedvekt på minimalistisk repertoar. Ensemblet opererer i dag som et musikerkollektiv med en rullerende besetning bestående av Sondre Fjose Sandberg, Matias Jentoft og Daniel Lyngstad (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Kvartetten har opptrådt på en lang rekke festivaler og konsertscener i alt fra konsertkonseptet "Glass på dass" til Det Kongelige Slott og Carnegie Hall i New York.

📸 Martin Slottemo Lyngstad

Bitterfoyn

Bitterfoyn er vage ord og klare tanker. 

Bitterfoyn er det kunstneriske samarbeidet mellom Kristin Føyn Føyen og Didrik Føyn Føyen innen feltene komposisjon, utøvende musikk og visuell kunst. Sammen jobber de innen flere sjangre; fra samtid og kunstmusikk til alternativ pop, og andre sjangeroverskridende prosjekter. En utforskende holdning til framføring og helhet er gjennomgående i deres musikalske og sceniske arbeider.  Bitterfoyn har gjennom de siste årene utviklet seg som en spennende stemme innen det flerkunstneriske feltet.

Daniel Lyngstad - Daglig leder

Daniel Lyngstad er utdannet fiolinist, og jobber til daglig som 1. fiolinist i Operaorkestret ved Den Norske Opera og Ballett.

Ved siden av sitt utøvende virke har han en bred bakgrunn fra kulturbransjen. Foruten å være daglig leder for Interpuls driver han også nettstedet www.liveklassisk.no. Tidligere engasjement inkluderer jobb som produksjonsleder ved Valdres sommersymfoni, daglig leder ved Sommermusikkskolen i Trondheim, produsent ved Oslo Early og prosjektleder for Crescendo ved Senter for Talentutvikling.